Kiss Bálintosok Milánóban

Az ERASMUS + Program a Szakképzési Mobilitási Projekt keretében a Kiss Bálint Szakközépiskola 15 diákja, két tanár kíséretében három hetes, nemzetközi, szakmai gyakorlaton vett részt a Tempus Közalapítvány támogatásával Olaszországban, Milánóban, 2019. február 9-től március 2-ig.

A projekt azzal az alapvető elképzeléssel született meg, hogy a gépi forgácsoló, hegesztő, eladó és pincér szakmákhoz kapcsolódóan új tapasztalatokkal és a legmodernebb, legkorszerűbb ismeretekkel gazdagítsuk tanulóinkat. Megismerjék a másik ország kultúráját, szokásait, betekintést nyerjenek mindennapjaikba, ezáltal nyitottabbá, elfogadóbbakká váljanak. Szeretnénk elérni, hogy nyelvi kompetenciáik fejlődjenek, magabiztosabban és bátran használják az idegen nyelvet, amely a későbbi szakmai karrierjük során nagy segítségükre lesz.

A szervezett keretek között végzett gyakorlati oktatás mellett rengeteg szabadidős programon is részt vett a csoport. Többek között kilátogattak a monzai versenypályára, megtekinthették a Picasso kiállítást, a Leonardo Da Vinci Múzeumot és a Sforza kastélyt.

A jövő tanévi úticél Barcelona. Bízunk benne, hogy pályázatunk sikeres lesz és az ERASMUS+ program hagyománnyá válik iskolánkban.

 

Szalagavató a Kiss Bálint Szakközépiskolában 2018. december 7.

Egy középiskolás diák életében talán az egyik legfontosabb esemény a szalagavató. Így van ez a Kiss Bálint Szakközépiskolában is. 2018. december 7-én került megrendezésre ez a neves és rangos ünnepség, melyen tiszteletét tette Kovács Ernő, Bács-kiskun Megye kormánymegbízottja, Tóth János, Tiszakécske város polgármestere, Pálinkás László, alpolgármester, Nyitrainé Mudris Gabriella, címzetes igazgatóasszony.

A művelődési ház színházterme zsúfolásig megtelt a végzős diákokkal, valamint szüleikkel, gondviselőikkel, családtagokkal, barátokkal, továbbá a meghívott vendégekkel, iskolánk egykori és jelenlegi tanáraival, dolgozóival és a szervező diákokkal.

A megjelenteket Horváth Ágnes igazgató asszony köszöntötte, majd három végzős osztály tanulóinak tűzték fel a közelgő vizsgákat jelző szalagot.

Hagyományainknak megfelelően a szalagtűzés után végzős tanulóink engedélyt kértek a táncok bemutatására. A 3/11. A és a 3/11. B osztály tanulói keringőt, a 3/11. C osztály Ádámné Szurma Mária osztályfőnökkel közösen pedig bajor sörtáncot mutattak be, megalapozva ezzel a szalagavató bál nagyszerű hangulatát. Az este az emeleti nagyteremben rendezett vacsorával zárult.

Köszönet a szervezésért és a megvalósításért az alsóbb évfolyamosoknak, a művelődési központnak és valamennyi dolgozójának, Papp István és kedves neje egyéni vállalkozóknak, valamint a finom ételekért a Tiszaparti Termálfürdőnek.

Fotók: Kocsis András

 

 

 

 

 

Tanévnyitó 2018. szeptember 3.

2018/2019